browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Video shootoff NK Teams Traditioneel Terschelling 2018

Posted by on 12 september 2018

Niet alleen de video van de uitgestelde shootoff NK-3D teams HSH Hilversum (Mas, Niels en Casper) en Sagitta et Arcus 2 (Wim, Tinus en Jackob) op Terschelling kan je bekijken. HSH Hilversum de 2e plaats met 82 punten en Terschelling met vervolgens 66 punten, maar ook een leuk en mooi stukje van Michael Witjes over het Terschelling weekend kan je hieronder lezen.

————————————————————————————

Is het een wedstrijd of een kleine vakantie? Vorig jaar had Jaap besloten dat hij in Engeland zou gaan studeren. Toen hebben we met zijn drieën afgesproken pas weer deel te nemen aan de wedstrijd op Terschelling als hij terug zou komen van zijn overzeese avontuur. Dat hoorde Femke op het NK3D 2017 en zij vroeg mij en Stefan of wij hen misschien mee wilden helpen. Geen moment getwijfeld om zo toch op dat mooie eiland te mogen vertoeven. Nu is Stefan net geschiedenisleraar geworden, dus die kon niet mee op donderdag, hij had namelijk mentorles op vrijdag. “Ben je alleen gegaan?” Nee, Jaap had besloten niet naar Engeland te gaan en dus zijn we donderdag met een volgepakte auto aan onze korte vakantie begonnen.

Op het eiland aangekomen werden we al opgewacht door Jacob en Randy, die onze bepakking naar de camping hebben gebracht (dat doen ze trouwens voor iedereen die meeschiet!) zodat wij even fietsen konden huren. Daar stond iemand die wel heel erg op Jacob leek, dat bleek dan ook zijn zoon te zijn. Op de fiets naar de camping en daar gelijk in de relaxte sfeer gekomen, want op de vraag of we al iets konden doen, was het antwoord: “Doe maar rustig aan, zet eerst je tent maar op.” Tentje opgezet toen doelen en de vermaarde vis opgehaald, die altijd op vrijdagavond standaard is bij de Waddenschutters.

Vrijdagochtend 09.00. Doelen neerzetten in het bos. Bij de Dutchbowhuntingclan hebben we daarvoor een script, looproute, tijdspad, vergaderingen enz. omdat we nu eenmaal ervan houden om het efficiënt aan te pakken. Zal misschien ook komen dat er een aantal projectmanagers /leiders in de club zitten, die houden ervan dingen SMART te maken. Hoe veel anders is het op het eiland. Daar gaat het veel relaxter! Bij het opladen van de eerste lus gingen wij op pad met 7 mannen en vrouwen. We hadden 1 kleine hamer en 1 wat grotere. Die zou ik wel meenemen, dat heb ik geweten! Hij was namelijk rond de 5 kilo en om daar heel Terschelling mee rond te zeulen… Gelukkig heeft Hans mij de hele weg er wel even op geattendeerd dat ik hem niet zou vergeten. Achter op de trekker bij Tinus zijn we begonnen met de eerste lus. “Wim, welk doel wil je hebben? “Maakt niet uit, doe maar een kleine of een grote”. Wat?? geen duidelijk script? Geen duidelijke locatie van waar de doelen moeten staan? Nee, het gaat volgens de socratische methode. Er wordt gekeken naar een mooie locatie, of het veilig is en dan geeft een ieder zijn mening en dan wordt het dier neergezet. Super om het zo eens mee te maken en te zien dat het ook zo kan. Misschien een idee voor onze club?

Na op die manier met zijn allen de drie lussen te hebben uitgezet, zijn we nog even gaan schieten. Onze geschiedenisleraar is blijkbaar van de verleden tijd, want hij had de eerste boot gemist op vrijdag. Even gebeld met het restaurant dat we wat later wilde eten en dat was natuurlijk geen enkel probleem. Zij zijn daar blijkbaar allemaal relaxt!  Aan tafel wat bacchanaal gedrag en natuurlijk kijken of er weer iemand zou vallen voor het grapje met de slagroom. Vrijdagavond nog enorm genoten van Sjoerd in de cateringtent en toen op christelijke tijd het tentje ingestapt.

Zaterdagochtend kwam Jan van der Sluis mij vertellen dat er een shootoff zou komen tussen HSH Hilversum en Sagitta et Arcus2. Huh? De mannen van Terschelling hadden toch hun tweede plaats verbeurd? Zo wilden de mannen van Hilversum echter niet winnen en dus kwam er een shootoff tussen Mas, Niels en Casper (HSH Hilversum) en Wim, Tinus en Jackob (Sagitta et Arcus 2.)Mas heeft daar een mooi filmpje van gemaakt https://youtu.be/IgLnmz5H6DM en daar kun je ook zien wie er nu gewonnen heeft. En ja, ook hier was de hamer van Hans weer van de partij. Ik zou het weten mijn grote mond.

Op de zaterdagavond onder het genot van goede port, lekkere kaas en vijgenbrood wat gemijmerd met Ernst over allerlei zaken en natuurlijk wat filmpjes laten zien die wij die dag hadden opgenomen en vanaf nu te zien zijn op onze facebook pagina en Instagram account. De avond afgesloten met een verhandeling over onze manier van schieten en waarom we in hemelsnaam gaan naar een clinic van Sjef en Steve, dat zijn toch recurvers? Klopt, dat zijn wereldklasse recurvers en we denken dat we daar veel van kunnen leren. Zaterdag de 15e zijn we dan ook bij HBSV Brederode in Haarlem om daar weer meer te leren over techniek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen