browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Verslagen, uitslagen en foto’s 3D Ronostrand 2019

Posted by on 28 oktober 2019

IMG_20191027_142448~01~01~01De 3D Ronde Oldambt On Tour. De Winschoter Boogschietclub heeft er een 3de 3D wedstrijd bij genaamd Ronostrand.
Naast de 3D Oldambt en 3D Cave heeft de organisatie afgelopen weekend 26 en 27 oktober hun 3D Ronostrand gehouden.
Gerard Geertjes en Alle Jansen hebben beide van dit evenement een verslag gemaakt. Hieronder vind je de verslagen, de links naar de uitslagen en een link (Pixelsfirst.nl) naar een mooie serie foto’s gemaakt door Michael Stokkers.

Verslag door Gerard Geertjes:

3D Ronde Oldambt On Tour – Ronostrand 2019 – 26 & 27 oktober

Een 3D toernooi rond het Ronostrand, een zwemplas met camping gelegen tussen de Noord Drentse plaatsen Roden en Norg, op een steenworp afstand van de thuisbasis van mijn club Noorderpijl en daarmee voor mij zo’n beetje een thuiswedstrijd.

Voor de derde keer dit jaar organiseerde de Winschoter Boogschietclub een twee-daagse 3D ronde: in maart de compacte “3D ronde om de cave”, in juli de Oldambt ronde en nu “Oldambt Ronde on Tour – Rono strand”, ga er maar aan staan! En ze maakten zich er niet met een jantje-van-leiden vanaf hoor! Alles was tot in de puntjes geregeld, van de mooie scorebriefjes, het boogrek bij de catering, de wegwijzers op het parcours, tot de herfstige paddestoel-plokjes en uiteraard de doel-opstellingen, 35 op zaterdag, zondag eentje minder.

Een keur aan beesten was weggezet in drie lussen, rond de zwemplas, verspreid over de camping (schieten tussen de stacaravans) en door een bos-en-heide gebied. Meestal meerdere dieren per plok, keuze-doelen, dubbele hunters, waaier doelen en veel meer. Mooi, afwisselend gedaan, met veel oog voor detail en creatief ingepast in de mogelijkheden van het gebied, super!

Voor de catering werd gebruik gemaakt van het camping-restaurant, wellicht waren de consumpties iets prijziger dan we gewend zijn bij 3D rondes, daar stond dan weer tegenover dat de kwaliteit ervan prima was en we met z’n allen binnen konden zitten, warm en uit de wind.

Apropos de wind … daarvan was er vooral zaterdag heel wat voor handen, maar het bleef beide dagen (vrijwel) droog en vooral zondag liet de zon zich geregeld zien.

Al met al was het weer een super geslaagd en gezellig weekendje boogschieten. Alle respect en heel veel dank aan de Winschoter Boogschietclub en Andre Stubbe in het bijzonder!

————————————————————————————-

Verslag door Alle Jansen:

26 -10 -2019 zaterdag Rono strand in Eén Drenthe.

De makers van de OldAmbt ronde hebben hun vleugels uit geslagen en hebben het RONO strand bij Eén uitgekozen voor nóg een ronde.  De OldAmbt Ronde on tour zeg maar.
De OldAmbt ronde heb ik zelf (nog) niet geschoten dus kan daar niks over vertellen.
Wel over  deze ronde rond het Rono strand.

Een recreatieplas tussen  ROden en NOrg.  34 doelen waren er weggezet voor alle disciplines.  Van mini eekhoorntjes tot mega beren. Soms hoog  en laag en niet te moeilijk weggezet, soms in mooie jacht opstelling.
Een aanrader voor mensen die net kennismaken met 3D schieten. Ook omdat er heel veel backstops waren, werd er weinig gezocht naar verloren pijlen.
De meeste  doelen stonden op gemiddelde afstanden van 15 tot  25 meter, uitzonderingen daargelaten.
De catering werd verzorgd door camping Rono strand. Het enige oponthoud wat wij met ons vieren hadden was bij een waaierdoel. Verder liep alles gewoon lekker door en we waren dan ook al om goed 3 uur binnen en konden we op de prijsuitreiking wachten.

Al met al een mooie dag met relatief veel punten en veel wind.

A Jansen Broederschap van de Boog

————————————————————————————

De uitslagen van zaterdag zijn hier te bekijken.

De uitslagen van zondag hier. Beide in PDF.

De fotoserie van Michael Stokkers geeft een goede indruk van dit mooi opgezette toernooi!

Link: http://www.pixelsfirst.nl/pixelsfirst/3d-ronostrand/

Ronostrand

Foto: JW

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen