browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Verslag en foto’s 3D toernooi Esch zur Alezette 2018

Posted by on 12 september 2018

Verslag door Dorus van Heugten, foto’s door Dirk van Deursen:

3D toernooi Esch zur Alezette wederom een fantastische beleving.

Na een jaar of 15 geleden het 3D toernooi in Esch Zur Alzette in Luxemburg voor het laatst te hebben geschoten, heb ik in het eerste weekend van september weer eens een poging ondernomen. In de tweede helft van de jaren 90 waren we met Team Black-Hawk (Lierop) vaste bezoekers in Esch en waren we ieder jaar aanwezig tot 2003.

We zijn met drie personen van uit Someren vertrokken op vrijdagmiddag 31-08-2018. Bij aankomst de auto af getankt tegen een tarief van € 1,279 per liter is een aangenaam tarief!

Gewapend met boog en alle benodigde attributen daar aangekomen, had Peter Raijmakers voor ons een plekje vrijgehouden bij zijn camper op het geprepareerde kampeerterrein. Dit was gelegen naast het terrein waar ook het Fita veld waar de vereniging is gevestigd met een overdekte schiethal voor de winter maanden die ook dienst doet als clubhuis. Uiteraard voorzien van de benodigde sanitaire voorzieningen. Daar was ruim aandacht aan geschonken door de organisatie met extra voorzieningen.

De wedstrijd begon zaterdagmorgen om 10.00 uur, het parcours is gelegen op een oude ijzerertsmijn en heeft in de loop der tijd veel gevarieerde begroeiing gekregen ook het panorama uitzicht over de stad, wat we tijdens de wedstrijd passeerde was een welkome verassing.

Tijdens het schieten kwam ik er achter dat het serieuze beklimmingen zijn om de doelen en plokken te bereiken en het parcours te lopen, ik was dat laatste een beetje vergeten!

Waarschijnlijk ook omdat mijn conditie in de loop de jaren achteruit is gegaan! Maar niet getreurd we weten nu dat dit parcours voor de komende jaren weer op mijn agenda komt te staan.

Pijlen zoek schieten deden we praktisch niet doordat achter de doelen veel natuurlijke vangers waren gesitueerd, daardoor sneuvelde er soms wel een pijl!! Waar heb ik dat vaker gehoord!!??

Een geweldige beleving voor mijn twee clubgenoten van ORH Someren, die hier hun tweede 3D toernooi hebben geschoten. Het eerste was in Nederland op vlak terrein en hun tweede was daarom ook geheel anders, en uitdagender. Aan het enthousiasme ontbrak het niet, en we zullen ongetwijfeld nog vaker samen op pad gaan.

De parcoursbouwers hadden veel aandacht geschonken aan het parcours. Met een zeer goede veiligheidsmarge! En met kwalitatief goede doelen van allerlei formaten met de nadruk op diverse grote dieren. Uiteraard met de daarbij behorende afstanden hadden we eindelijk weer een wedstrijd met lange schoten waar het meestal op andere plekken aan ontbreekt. Vanwege een blessure aan mij rechter middelvinger was ik genoodzaakt dit keer met de compoundboog te schieten! Wat mij in de regel niet echt aanstaat om op een 3D te gebruiken.

Veel harde grond veel hoogte verschillen en ook diepe schoten naar beneden gaven de kik die ik al weer verschillende jaren had gemist. Dit kwam waarschijnlijk ook door de lange afstanden. Er werd geen medelijden getoond voor het schieten van af de rode plok!

Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd door op diverse plekken een catering post in te richten. (door ons vroeger benaamd als doping stelle)

Al bij al, de ultieme ervaring die ik alweer diverse  jaren achter me had liggen. Maar voor de toekomst weer in mijn achterhoofd heb zitten.

Vanwege een deelnemers veld van: Belgen, Nederlanders ,Fransen, Luxemburgers en Duitsers en een Pool werd de  uitleg in 3 talen gegeven en verder was het Duits de voertaal tijdens het toernooi en prijsuitreiking. Dit kwam ons goed uit want van het Luxemburgs en het Frans  kunnen wij geen tabak maken. Na de prijsuitreiking zij we weer  huiswaarts gekeerd, 33 liter benzine, en 3 uur en 20 minuten later om 20.30 uur waren we weer thuis in Someren. Voor ons een aangename tijd om te reizen en thuis te komen. Dit voor een geheel andere omgeving dan dat we gewend zijn in Nederland.

Esch wir sint nexte jahr wieder darbei   (steenkolen duits)

Grusse,

Dorus van Heugten – Black-Hawk Lierop  –   ORH  Someren
Luuk Verberne, Dirk van Deursen,  –  ORH Someren
Peter Raijmakers  –  Vredelust Deurne

Foto’s van deze prachtige 3d gemaakt door Dirk van Deursen zijn te zien op Pixelsfirst.nl. Hieronder de link:

http://www.pixelsfirst.nl/pixelsfirst/3d-esch-zur-alzette-luxemburg/

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen