browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Verslag 3D ronde Waalsdorpervlakte 2019

Posted by on 21 oktober 2019

Verslag gemaakt door Gerard Geertjes.

3D ronde Waalsdorpervlakte – zaterdag

IMG_20191019_091629~01

De Waalsdorpervlakte … een begrip dat voor mij onlosmakelijk verbonden is met 4 mei, Dodenherdenking, de Bourdonklok die bediend door mannen in blauwe overalls droevig beiert en met elke sonore slag uitgalmt: “vergeet ons niet – vergeet ons niet – vergeet ons niet”.

Deze treurige associatie laat mij niet los en het heeft veel moeite gekost me er overheen te zetten en toch maar in te schrijven voor de ronde die door het 3D team Sint Sebastiaen in dit prachtige gebied is uitgezet. Ik vermoed dat ik één van de laatste inschrijvers was. Kan ik plezier maken op zo’n schuldige plek?

Ik besloot vrijdagmiddag alvast af te reizen richting een hotelletje in Wassenaar, zodat ik voor de duisternis het monument nog kon bezoeken om daar enige opluchting te zoeken.

De zaterdag begon miezerig, maar de nattigheid was al ten einde voordat de ronde goed en wel begon. De rest van de dag was het overwegend zonnig, maar af en toe wel behoorlijk winderig.

Het 3D team had 30 doelen opgesteld, met flinke variatie in grootte en afstand. Alle boogklassen schoten vanaf dezelfde plok en per plok stond altijd één beest, waarop drie pijlen geschoten mochten worden, de puntentelling ging per zone; “kill, vital, wound”.

IMG_20191019_112630~01

Als TR schutter vond ik de afstanden zo nu en dan behoorlijk uitdagend, maar daarom niet minder leuk. Er werd flink gebruik gemaakt van de hoogteverschillen in het landschap en soms van de aanwezige bunkers. Confrontatie met de restanten van WO II is in dit gebied nou eenmaal onvermijdelijk, dan kun je er maar beter creatief gebruik van maken.

Wanneer je bovenop zo’n bunker stond, was de wind soms wel een factor van betekenis. Bij minstens één doel woei de pijl voortdurend van m’n bow shelf, maar dit werd handig ondervangen door een paar leden van mijn groepje die schouder aan schouder een “windbreek-muurtje” vormden (dank voor het idee Petra 😉 ). Dat schetst meteen de sfeer: samen met mensen die je ‘s ochtends nog niet kende er een leuke dag van maken, elkaar zo nodig een beetje coachen, oprecht enthousiasme over elkaars prestaties. Dat vind ik persoonlijk één van de mooiste aspecten van 3D schieten.

Al met al hadden de mensen van Sint Sebastiaen het goed voor mekaar
en ze hebben mij -en ik denk alle deelnemers- een hele fijne dag bezorgd, waarvoor ik hen hierbij van harte wil bedanken,

Gerard Geertjes

Bovenste 2 foto’s zijn gemaakt door Gerard Geertjes.

——————————————————————————————————-

Een uitgebreid fotoverslag is gemaakt door Hobbysportfotograaf Claassen. Zijn foto’s zijn te bekijken op zijn Facebookpagina.

Waalsdorp-3

 

 

 

 

 

 

Hobbysportfotograaf Claassen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen