browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Verslag 3D Ganzenronde, Coevorden

Posted by on 3 november 2019

Gerard Geertjes heeft een mooi verslag gemaakt van de dit weekend gehouden 3D Ganzenronde te Coevorden.

Herfst(ige) Ganzenronde bij Coevorden, 2 & 3 november.

IMG_20191102_092114~01Wie het lijstje bekijkt van rondes die meetellen voor de 3D Shooter of the Year, zou kunnen denken dat Nederland ten noorden van Lelystad niet bestaat. Niets is minder waar! Alleen al de laatste vier weken konden we genieten van de Phoenix ronde, de ronde om het Rono strand en dit weekend de Najaars-Ganzenronde bij Coevorden. En genoten dat hebben we!

Eind juni hadden de enthousiastelingen van HBV de Veerkracht hun eerste Ganzenronde uitgezet op de velden rondom het sportcomplex de Klinkenvlier in Coevorden, dit keer stuurden ze ons het bos in, of in elk geval de bossige omgeving rond de Klinkenvlierse Plas.

Je kunt je afvragen wat er nog voor nieuws valt te
vertellenIMG_20191102_101802~01 over de zoveelste 3D ronde? Nou, elk toernooi heeft duidelijk zijn eigen karakter, niet alleen door de verschillende landschappen en omstandigheden, maar vooral ook door verschillen in benadering door de organisatoren. De parcoursbouwers van HBV de Veerkracht hadden zich uitgeleefd in het verzinnen van doel-opstellingen met barokke puntentelling. Regelmatig liep je het risico een deel van je zo moeizaam bij elkaar geschoten punten weer te moeten inleveren, anderzijds konden soms vanaf één plok heel veel punten worden opgepakt. Overigens was men zondag milder met de min-punten; bijvoorbeeld het totaal missen van een 75! punten waaier-doel werd niet meer extra bestraft. De organisatie stond duidelijk open voor constructief meedenken over puntentelling, doelopstelling en boogklasse indeling.

IMG_20191103_110208~01~01Ik had de indruk dat er wel plaats geweest zou zijn voor zeker 50% meer deelnemers. Liet men zich weerhouden door de minder fraaie weersverwachting, of kijken de schutters aangaande de Ganzeronde de kat nog een beetje uit de boom? Hoe dan ook, thuisblijvers hadden ongelijk. De organisatie had een hartstikke mooi toernooi neergezet en de weers-omstandigheden waren veel beter dan voorspeld.

Al met al was het opnieuw een super leuk weekend boogschieten in de buitenlucht, waarvoor ook nu weer veel dank aan de organisatie en allen die er aan bijdroegen,

Gerard Geertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen