browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Verslag 3D Extreme Broederschap van de Boog

Posted by on 28 januari 2019

De Broederschap van de Boog hield op zaterdag de 26ste haar eerste 3D Extreme. Een soort van proef om te kijken of deze vorm van 3D aan zal slaan. Uit onderstaand verslag van Gerrie van Amersfoort blijkt wel dat de Extreme 3D een succes was!

3D Extreme door de Broederschap van de Boog

Zaterdag 26 januari was het zover…de eerste 3D extreme van de Broederschap van de Boog.
Natuurlijk kennen we allemaal de Phoenix ronde en die zit geweldig goed in elkaar dus de verwachtingen waren hoog gespannen.
Beginnen om 12 uur was al even wennen en een ongekende luxe in een wedstrijdwereld waarin om 6 uur al in de auto zitten heel normaal is.
Ook het aantal deelnemers lag, heel bewust gedaan, behoorlijk lager dan bij een gemiddelde wedstrijd en we werden dan ook over 2 lussen verdeeld om in totaal 20 doelen bij daglicht te schieten.

Geen appeltje, eitje want de afstanden waren pittig en een tunnel van bomen was geen uitzondering.
Ook werden we heel blij van de bevroren waterpartijen, want dat maakt het toch iets makkelijker om je pijlen terug te krijgen.
De punten waren al met al niet om naar huis te schrijven, maar de lol die we hadden maakte dat ruimschoots goed en tegen de tijd dat we klaar waren met deze eerste uitdaging werd het eten opgediend…
Drie soorten stampot, twee soorten worst, speklappen en ‘draadjesvlees’ zorgden voor een gestage rij hongerige mensen die het zich goed lieten smaken.
Overigens zat ook alle koffie, frisdrank en bier bij de prijs in en ik kan dan ook niet anders zeggen dat de catering perfect verzorgd was en er meer dan genoeg was voor iedereen.

En toen was het donker… Extreme

We kregen lichtgevende armbandjes om, de zaklampen en lichtgevende nokjes werden aangedaan en we werden in 2 groepen verdeeld over de eerste lus om onze 10 doelen in het donker te schieten.
Sprookjesachtig, anders kan ik het niet verwoorden..
De route gemarkeerd door lichtgevende sticks en armbandjes, de beesten verlicht door kleine lampjes en om je heen hoor je de andere schutters en zie je de armbandjes door het donkere bos dansen.
De afstanden waren iets bijgesteld maar hoe gek, je schiet dus beter in het donker….geen afleiding van dingen om je heen, je ziet geen diepte en je schiet kaarsrecht….zelfs pijlen waren terug te vinden.
Bij terugkomst deelde Alle de welverdiende biertjes uit en was het wachten op de uitslag waarbij je geen idee had of je überhaupt goed geschoten had ten opzichte van de rest.
En eigenlijk maakte het ook helemaal niet uit want het was gewoon een topdag en een super leuke ervaring die wat de schutters betreft, zeker voor herhaling vatbaar is.

De Broederschap heeft wederom een wedstrijd op de kaart gezet die zeer de moeite waard is!!!!

Gerrie van Amersfoord

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen