browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Twee kwalificatierondes voor EK boogschieten te paard

Posted by on 2 mei 2019

Ingezonden bericht:

Twee kwalificatierondes voor EK boogschieten te paard

Nederlandse boogschutters te paard krijgen twee kansen om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap boogschieten te paard dat van 12 tot en met 15 september in Polen plaatsvindt. De Horsebackarchers of Holland en Paard en Boog organiseren ieder een kwalificatieronde waarbij een Hongaars en een Koreaans onderdeel aan bod komen.

Nederland mag vier deelnemers naar het EK sturen en dus moet er een selectie worden gemaakt. Om onder meer dit soort zaken in goede banen te leiden hebben drie organisaties die trainingen geven in boogschieten te paard samen de Mounted Archery Association of the Netherlands (MAAN) opgericht.

Alleen de beste score telt
Vanuit de MAAN is besloten dat geïnteresseerden in het EK aan een of beide kwalificatierondes kunnen meedoen, voor ieder onderdeel zal alleen de beste score tellen. De verwachting is dat meer locaties in de toekomst in staat zijn een kwalificatieronde te organiseren. Om het bezoeken van nieuwe locaties te stimuleren, wordt deelname aan meerdere kwalificaties dan mogelijk verplicht.

Voorproefje van het EK
Bij het EK komen drie onderdelen aan bod: Hongaars, Koreaans en Pools. De kwalificatierondes zullen hier een voorproefje van zijn. De eerste ronde wordt gehouden bij Paard en Boog in Kaatsheuvel op 25 en 26 mei. De tweede ronde vindt plaats bij de Horsebackarchers of Holland in Rijpwetering op 7 juli (beide onderdelen in 1 dag).

Voor iedereen
Iedereen die ervaring heeft met het boogschieten te paard en zelfstandig in galop kan schieten mag zich aanmelden. Dat kan via de website van de MAAN. De kwalificatie is een uitstekende gelegenheid om de beste horsebackarchers van Nederland in actie te zien, toeschouwers zijn dan ook van harte welkom om bij de kwalificaties een kijkje te komen nemen en kennis te maken met deze groeiende sport.

Organisaties
Het EK in Polen wordt georganiseerd met ondersteuning van de IHAA, de internationale organisatie die regels voor de sport opstelt en wedstrijden organiseert. Meer informatie over deze organisatie is te vinden op www.horsebackarchery.info. De MAAN is de de vertegenwoordigende organisatie van de IHAA in Nederland, haar website is www.mountedarchery.nl.

Kimo1

Kimo den Braber in actie tijdens het WK van 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen