browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Nederland behaalt twee wereldtitels op het World Field Archery Championship

Posted by on 16 oktober 2018

BRON: Handboogsport.nl

Nederland behaalt twee wereldtitels op het World Field Archery Championship

WFAC 2018 werd gehouden van 5 t/m 13 oktober in Potchefstroom, in het Noorden van Zuid-Afrika.

Judith Porsch won de wereldtitel bij de vrouwen in de Historische boog klasse, met een score van 1111. Hiermee won ze met grote voorsprong van haar concurrentie. Daarbij heeft zij haar eigen wereldrecord verbeterd van 316 (vorig jaar geschoten tijdens EFAC 2017: Marked Animal) naar 332 punten. Haar man Maarten Porsch pakte het brons in dezelfde klasse bij de heren.

Hans van Hout was de aangewezen persoon om de wereldtitel te pakken bij de Veteranen Barebow recurve. Na de vijf toernooidagen stond Van Hout met een totaalscore van 2093 ver boven zijn concurrenten. De Australiër Gary Waller kwam 108 punten te kort op de Nederlander en moest genoegen nemen met het zilver.

Bij de veteranen freestyle klasse werden ook mooie prestaties neergezet door de Nederlanders. In het deelnemersveld van 23 sporters is Henk Vermeulen geëindigd op de 10e plaats. Piet van Gompel en Rob van Lankeren werden respectievelijk 16e en 17e.

Volledige uitslagen? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen