browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mike Schloesser wint grootste en meest prestigieuze toernooi

Posted by on 10 februari 2014

10 februari 2014      Bron: www.handboogsport.nl

Iedere sport heeft dat ene toernooi dat iedere sporter wilt winnen. Voor de handboogsporter, en in het bijzonder de compoundschutter, is dat de Las Vegas Shoot. Met ruim 2000 deelnemers het grootste en meest prestigieuze toernooi ter wereld.

Voor Mike Schloesser (20jr) is deze droom uitgekomen, al vroeg in zijn carrière.
3 dagen en 90 pijlen gingen aan de ultieme shoot-off in boogschieten vooraf. De enige manier om in de finale te komen was door een perfecte 900 punten te schieten tijdens de kwalificatieronden. Van de honderden deelnemers lukte het slechts 14 sporters om door te dringen tot de finale.

De finale staat in het teken van maar 1 ding; Wie kan onder de druk van het toernooi, het prijzengeld, alle toeschouwers en de media het langst de zenuwen bedwingen en het midden van het doel blijven raken. Ronde na ronde schakelde de sporters zichzelf uit totdat enkel Mike en Sebastien Peineau (Fra) overbleven. Een kleine hapering van de Fransman gaf Mike de opening de winst en cheque van $25.000 naar zich toe te trekken. De Nederlander is de eerste Europeaan die dit Amerikaanse toernooi weet te winnen.

Foto’s; Dean Alberga – World Archery

Zie hier de herhaling van de finale

Bron: www.handboogsport.nl

Comments are closed.

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen