browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Foto’s en uitslagen van een succesvolle NK-3D 2018!

Posted by on 27 augustus 2018

NK3D201800001Het NK-3D is weer voorbij. Avalon Sports mag trots zijn op zijn vrijwilligers. Ze hebben goed werk geleverd en ik denk zelf ook veel plezier gehad. De bossen waar de NK gehouden mocht worden (Harskamperdennen te Kootwijk) valt onder Natura 2000. Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Het is dus best bijzonder dat Avalon de vergunning heeft rond gekregen, dit ook omdat eind augustus tussen het broedseizoen en de bronsperiode in zit. Eén cateringpunt was toegestaan, namelijk bij de camping. In principe voldoende gezien de in totaal 6 lussen. Het was zo af en toe wel ver lopen voordat je bij het volgende doel was, maar wat ik zo hoorde werd dat door de meesten wel geaccepteerd. Ik heb wel respect voor diegenen die slecht ter been waren. Sowieso bij een 3D. Toch heeft de organisatie bewust voor die afstanden gekozen om zo de 3D dieren zo mooi mogelijk weg te zetten.NK3D201800071
Door een schouderblessure kon en kan ik helaas niet schieten, dus heb ik mij afgemeld voor de wedstrijd en besloot na toestemming het toernooi beide dagen te gaan fotograferen. Ik heb als fotograaf toch wel wat anders naar de wedstrijd gekeken dan als schutter. Ongetwijfeld zullen er opmerkingen geweest zijn onder de schutters, maar hoe goed je iets wilt organiseren, je ontkomt gewoonweg niet aan “foutjes”. Ik kan daar dan ook niets over zeggen als fotograaf. Mijn indruk van het toernooi was heel erg positief. Ik heb alleen maar hele vrolijke en lachende mensen gezien. De meeste schutters leken wel heel erg ontspannen??? Bij een NK zou je toch wel wat meer spanning verwachten :). Nee, wel hoorde ik vaak opmerkingen als: “Ik schiet normaal veel beter en hier lukt het niet…”. Ik heb enorm genoten ondanks dat ik zelf niet mee deed. Volgend jaar ben ik er als schutter vast wel weer bij :)

Mijn foto’s staan inmiddels op www.pixelsfirst.nl. Het zijn er best nog veel… Normaal gesproken ben ik daar niet zo’n voorstander van, maar bij deze NK was het zonde om nog meer te schrappen.

Link foto’s: http://www.pixelsfirst.nl/pixelsfirst/nk-3d-2018-1/

Ook Eveline Keijsers heeft haar foto’s gestuurd.

Foto’s Eveline: http://www.pixelsfirst.nl/pixelsfirst/nk-3d-2018-2/

De uitslagen kwamen net iets voor tienen binnen :) Veel schutters zullen benieuwd zijn. Klik hier voor de complete uitslagenlijst van het NK-3D 2018. (PDF)

Als er mensen zijn die graag een verslag willen schrijven, stuur deze dan gerust toe! Ook foto’s zijn welkom.
Neem even contact met mij op via het contactformulier en ik stuur je een mail terug met mijn e-mailadres. Nodig voor het verzenden van foto’s via wetransfer.com.

Jan Wout de Geus

NK3D201800372

 

One Response to Foto’s en uitslagen van een succesvolle NK-3D 2018!

 1. Ewoud Albach

  Hulde aan Avalon sports !!!
  Ik heb altijd diep respect voor alle vrijwilligers, TOP gedaan.
  Een prachtige locatie, en een super catering.
  Een punt waar ik meer mensen over hoorde was toch wel de grote lussen en het vele lopen, voor wat oudere, mensen slecht te been, en de jeugd, was dat wel erg zwaar.
  Ook daardoor was de prijsuitreiking erg laat.
  En zorg voor een geluidsinstallatie.

  Maar nogmaals diep respect voor Avalon sports.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Beheerders: Jan Wout de Geus en Martijn van der Veen